T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Borsa İstanbul 24 Kasım Anadolu Lisesi

Beslenme Dostu Okul Programı

Beslenme Dostu Okullar Programı;  Milli Eğitim Bakanlığı ileSağlık  Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokolle yürürlüğe girmiş,  09.02.2016 tarihinde imzalanan ek protokol ile sürdürülmekte olan bir teşvik ederek bilinçlendirme çalışmasıdır. "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. 

 Beyaz Bayrak Sertifikası alarak sağlığa uygunluk koşullarını belgelemiş okulların gönüllü başvuruları ile katıldıkları projede, çalışmaları halk sağlığı ve il milli eğitim müdürlüğü yetkililerince yapılan denetim sonucu uygun bulunan okullar,  'Beslenme Dostu Okul' sertifikası ile ödüllendirilmektedir.

FAALİYETLERİMİZ:    

1.      "Beslenme Dostu Okul Projesi" çalışmalarını koordine etmek üzere "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi" oluşturulmuştur.

2.      Okulumuzun temizlik rehberi oluşturularak yıllık ve günlük temizlik iş planı yapılmakta ve uygulanmaktadır.

3.      Okulumuzun eğitim-öğretim akış programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır. Özellikle Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerimizin etkin bir şekilde derse katılımı teşvik edilmektedir. Bu doğrultuda spor oyun alanları ile malzemeleri konusunda zenginleştirilme faaliyetlerine sürekli devam edilmektedir.

4.      Okul kantini her ay "Okul Kantin Denetim Ekibi" tarafından denetlenmektedir.

5.      Okul su deposu temizliği düzenli olarak yaptırılmaktadır.

6.      Temizlik ve dezenfektan için kullanılan malzemeler "Sağlık Bakanlığı"ndan izinli ve ruhsatlı ürünlerdir.

7.      Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.

8.      Okulumuzda hareketli yaşam ilkesi benimsenmiştir. Bu doğrultuda okul bünyesinde yarışmalar düzenlenmekte ve öğrencilerin en az bir spor dalıyla aktif uğraşmaları teşvik edilmektedir. Yine bu konuda egzersiz çalışmaları yapılmaktadır.

9.      Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.

  1. ''Beslenme Dostu Okul Projesi'' ile ilgili seminer ve bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır.

11.  Okulda bulunan tüm paydaşlarımıza ''Beslenme Dostu Okul Projesi'' farkındalığı oluşturulmuştur.                                                                                                                                          

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.04.2019 - Güncelleme: 07.07.2020 16:12 - Görüntülenme: 321
  Beğen | 1  kişi beğendi