Okul Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Adana ili Seyhan ilçesinde İMKB tarafından yapılan hizmet binasında Anadolu Lisesi olarak kurulmuş olup Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı sınavlarda puan üstünlüğüne göre öğrenci alımıyla faaliyete geçmiştir. 2013 yılında ilk mezunlarını, vermiştir. 2018-2019 Eğitim öğretim yılından itibaren sınavsız öğrenci alan bir kurum hizmete devam etmektedir.

Fiziki koşulları açısından okulumuzda 26 derslik, resim ve müzik derslikleri, kütüphane, çok amaçlı salon, arşiv, depo, bilgi teknoloji sınıfı bulunmaktadır. Okul bahçesinde beton zemin basketbol, futbol ve voleybol sahaları yer almaktadır.

Eğitim personeli olarak, okulumuzda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı ve 58 öğretmen olmak üzere toplam 62 eğitim-öğretim personeli bulunmaktadır.  Ayrıca 1 idari hizmetler görevlisi, 2 kadrolu yardımcı personel ve 2 TYP temizlik görevlisi personelimiz bulunmaktadır. Öğretmenlerimizin öğretmenlik deneyim yılları ortalama 15 yıl civarındadır. Okulumuzda 571'u kız, 420'ı erkek öğrenci olmak üzere toplam 991 öğrencimiz bulunmaktadır. E-okul sisteminden elde edilen demografik öğrenci bilgilerine göre elde edilen veriler sonucunda yapılan analize göre okulumuzda farklı kültürel, etnik sosyo-ekonomik altyapılardan ailelerden gelen öğrencilerimiz bulunmaktadır.

Uluslararası projeler ile ilgili olarak, okulumuz 2012-2014 yılları arasında "Tradational Crafts" isimli Comenius çoklu okul ortakları projesini Çek Cumhuriyeti ve Polonya ülkeleriyle başarıyla yürütmüştür. 2017-2018 yıllarında "Gelenekten Geleceğe: Eğitime Dijital Dokunuşlar" isimli Erasmus+ KA101  okul eğitimi personel hareketliliği projesi ile  12 farklı öğretmen ve yöneticimizin proje tabanlı öğretim, eğitimde web 2.0 araçları kullanımı, tersyüz edilmiş sınıf eğitimlerine katılımları sağlanmıştır. Okulumuz 2018-2020 yılları arasında yürütülen "Değer veren saygılı bir okul ortamı oluşturmak için yol haritası" isimli Erasmus+ KA229 projesinin ortağı olarak faaliyetlerini yürütmüş, 2020-2023 yılları arasında 'Clickt To Real Life' ve 'Climate Change Awareness' isimli iki projede yer almıştır. Okulumuzda halen Erasmus + içerikli projeler yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Ulusal ve yerel projeler alanında ise okulumuzda 2016-2017-2018 ve 2019 Eğitim-Öğretim yılında Tübitak Bilim Fuarı düzenlenmiştir. 2020 yıılında da düzenlenmeye hak kazandığı 4006 Bilim Fuarını Covid-19 Salgını nedeniyle ertelenmiştir. Beyaz Bayrak Projesi, Beslenme Dostu Okul Projesi, Okul Sağlığı Programı, Sıfır Atık Projesi ve Gençli Bakanlığınca desteklenen Gennçlik projeleri öğretmenlerimiz danışmanlığında öğrencilerimiz tarafından yürütülmektedir. Okulumuzda 2018-2019 yılında "Çanakkale Biziz", 2019-2020 yılında ise "Kahraman Adanalı" isimli okul projeleri yürütülmüştür. Diğer yandan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan tüm projeler okulumuzda uygulanarak  öğrencilerin sağlıklı ve üretken bir bireyler olarak toplumsal yaşama katılımı desteklenmektedir.

Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz kararlılık ve öğrenme arzusu ile öğrencilere daha yaratıcı ve daha verimli bir okul iklimi yaratmak,  eleştirel düşünebilen, kendini iyi tanıyan ve farkındalık düzeyi yüksek, dijital becerileri ve yabancı dil becerileri yüksek bireyler yetiştirebilmenin çabası içerisindedirler.

Yayın: 07.07.2020 - Güncelleme: 14.11.2023 11:09 - Görüntülenme: 908